Svetujem vsem trpečim v duševni stiski preko društva Obzorje iz Pirana

ZA HLAPCE ROJENI, ZA HLAPCE VZGOJENI

Dovolj strahu (Strah je zaveznik bogatih), dovolj manipulacij, naj se kriza prelevi v katastrofo, banke naj dokončno propadejo. Na pogorišču bomo zgradi nov sistem, po meri ljudstva, z novimi ljudmi, z novim upanjem. Dovolj vsakodnevne proizvodnje tesnobe, strahu, discipliniranja, dovolj kapitalizma po meri peščice, gremo do konca, po naši volji, odločitvi, odgovornosti!
Mazohisti smo blebetači, radi bi se postavljali kot vstajniki, bili pomembni, se vpisali v zgodovino, nismo pa sposobni, sanjati o radikalno novem, plaši nas, malo bi bili uporniki, malo pa zasebni, mali, drobni, preračunljivi, profiterski kapitalistki. Vse življenje nasedamo iluzijam, hranijo nas z lažmi, drobtinicami, menjamo gospodarje, preobleke, v resnici se zaresne, osebne svobode (razširjene zavesti za katero je potreben dolgotrajni mukotrpni proces dela na sebi, zaenkrat je kritične mase premalo) bojimo kot hudič križa, kajti potem bi bili za vse krivi, odgovorni sami. Mi, t. i, vstajniki smo šleve, hlapci, navdane majhne, napihnjene pičke, zato se bo spremenilo nič, če bi prišli na oblast, bi bilo mogoče še slabše, v človeškem rodu ždi plenilski nagon, egoizem, skrb samo za svoje leglo, o skupnem dobrem lahko samo sanjamo, blebetamo.(Neposredna demokracija ne prinese sprememb, če ljudstvo ne pridobi vzvodov za razpolaganje s kapitalom.)
Igor Bizjan

 • Share/Bookmark
6.03.2013 09:12
3 odgovorov v “ZA HLAPCE ROJENI, ZA HLAPCE VZGOJENI”

 1.   stricmarc pravi:

  Tako kot povsod po svetui. MNismo nič boljši in očitno tudi ne nič slabši od drugih.Španci imajo 30 % stopnjo brezposelnosti in kaj so spremenili? Svet se globalizira in verjetno ni mogoče neodvisno od kapitalskih in trgovinskih tokov gojiti na svojem vrtu samoupravno zelenjavo.

 2.   IGOR " pravi:

  Že od nekdaj pravijo da si bo narod pisal sodbo sam in to velja tudi danes! Zakaj pa bi morali biti hlapci in po volji drugih siliti v globalizacijo čeprav je jasno, da nas vodi v katastrofo! Tisti ki tako verjamejo in podpirajo gnili turbo kapitalizem in ki je glavni krivec za to bedo naj ga tudi plačujejo in nosijo posledice svojih zgrešenih dejanj!

 3.   L. pravi:

  ne, ni res.
  Naši protestniki so drugačni.
  Namreč: v tujini so protesti spontani, ljudje gredo na ceste SKUPAJ- Z RAMO OB RAMI, ne glede na politične delitve.
  Pri nas pa so protesti ”dirigirani” in režimsko pogojeni.
  Zato mislim, da so ”pičke” na mestu.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !