Svetujem vsem trpečim v duševni stiski preko društva Obzorje iz Pirana

ODPRTO PISMO NOVINARJEM, PLANET TV, SIOL.NET

Ne pripadam nobeni politični struji, ne maram Janše, ne podpiram Jankovića, na drevesih rastejo samo še plolitične laži, piškoti. Sprehajam se med pojavi, mnenji, zaznavami in jih poskušam po svojih močeh objektivno ovrednotiti. Tekma za predsednika me ne gane. V boj za prevzem potapljajoče barke, so prekrižali meče iz kartona, shujšani Mr. Bean, leporečna plastična Barbika in Zverinica iz Zakotja. Naj jim ne bo preveč slano morje slovenceljsko. Volil bom pod številko 4. Bimbo Telebajsek.
Ni pomembno, kdo bo zmagal, kruh se bo dražil, novih delovnih mest ne bo, vlada bo še vedno prodajala narodovo srebrnino. mnenja sem, da bi se vsi protagonisti, ki so se po osamosvojitvi igrali politiko, morali nemudoma odstopiti iz vseh položajev in prepustiti mesto mlajšim, mogoče bolj poštenim. Ob novi PLANET TV, pozivam vse novinarje, ne uklonite se diktatu kapitala iz ozadja, ki vam narekuje, da favorizirate samo eno politično opcijo (že vrabci čivkajo na golih vejah, katero). Izprašajte svojo vest in poskušajte biti objektivni, intelektualne moči ne podredite igri videza, rumenemu spektaklu, zavajanju gledalcev, bralcev. Navkljub tesnobi, ki vas bo prevzemala, pojdite v globino problema, sledite toku sleparskega kapitala. Na koncu, vse kar posamezniku ostane, je čist obraz, dober občutek, da lahko vsakemu pogledaš v oči. Človek, ki hlapčuje, sčasoma izgubi notranje ravnotežje, duševni mir se mu začne podirati, občutek ima, da se mu majejo tla pod nogami. Pozivam vas, da poskušate biti verodostojni, na glede na grožnje in pritiske, ki vas bodo pri tem doleteli. Jasno je, da smo državo zafurali skupaj, demokracija zahteva zrelost večine, nadzor nad izvršno oblastjo. Nismo bili dovolj budni, čuječi, ko so tatinski, sluzasti prsti, s pomočjo raznorodnih političnih opcij (pretežno bivših, rdečih tet in stricev iz ozadja, orožarske mafije), lomastili po težko pridobljenem delu več generacij malih, poštenih ljudi. Pozivam vas, vaša edina dolžnost je, da male, šibke ljudi branite pred gospostvom grabežljivcev in špekulantov, političnih bleferjev, multinacionalk, ki so prevzele dogajanje v Evropi in pri nas, polastiti se hočejo bazične infrastrukture, vode, elektrike, zato nas bodo spravili na kolena. Vsi smo Grčija!

Igor Bizjan

 • Share/Bookmark
6.11.2012 08:36
4 odgovorov v “ODPRTO PISMO NOVINARJEM, PLANET TV, SIOL.NET”

 1.   Nikolovski pravi:

  Mislim da novinarji s Siola ne berejo velik… jst osebno bojkotiram vse te SDS medije.

 2.   David pravi:

  Dobro napisano! Jaz bojkotiram tudi vse rdeče medije. Že dolgo!

 3.   Dragica pravi:

  Ljudje , zavedajte se ,za vse smo sami krivi , če bi mi bili složni , bi se mi na njih posrali, ker pa nismo oni serjejo po nas .Še vedno je čas da jim pokažemo , da smo mali , pošteni , odločni , predvsem pa , da smo še vedno ljudje .STOPIMO SKUPAJ , TAKRAT SE BO VIDLA MOČ ……..!!!!!!

 4.   fuga pravi:

  Vladajo v resnici tisti, ki so pokradli državno premoženje. Če nimaš nič, se lahko izmisliš kakršenkoli ukrep, pa je to zgolj tako, kot zasaditi nož v meglo in nekaj obesiti nanj. Največ kraje državnega premoženja je bilo nekako pred petnajstimi leti, sedaj pa ni več kje vzeti. Če se bo tej vladi uspelo osamosvojiti tajkunskih vplivov, potem so bili ukrepi na mestu, sicer pa, zakaj bom moral jaz nositi breme reševanja države, na svojih, nekoč penzionerskih plečih. Prosvetarska pokojnina bo pa res klošarska, kot da nismo v evropi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !