Svetujem vsem trpečim v duševni stiski preko društva Obzorje iz Pirana

Zavod za zaposlovanje, ocena poslovne ideje

Zjutraj, v soboto, me je zavod za zaposlovanje napotil na oceno poslovne ideje. Že nekaj časa sem imel odpor do intervjuja. Za pridobitev evropskih sredstev za samozaposlitev morajo kandidati opraviti kup duhamornih opravil, ki imajo malo veze z realnostjo, nekatera podjetja pobirajo lahek profit iz nesreče sodržavljanov, ki jih je brutalna logika trga surovo izpljunila. Stopil sem v sivo pisarno, droban tip s plešo je postavljal vprašanja, sodelavec normalnega videza je samo sedel in vpisoval nekaj v računalnik. Spomnil sem se na hudobnega in dobrega kriminalista na Golem otoku, kjer so opravljali radikalno prevzgojo političnih nasprotnikov. Takoj mi je mrak padel na oči. Fanta, zaposlena v obskurnem podjetju, ki je preko političnih ali sorodstvenih vezi dobilo ugoden posel preko zavoda za zaposlovanje, sta začela mrtvaški ples fiktivnih številk, otroški vrtec. Finančni sistem države razpada, preko slabih bonitetnih ocen naših bank smo pristali na začelju poslovno normalnih držav, tipa pa se delata pametnega in operirata z naučenimi klišeji, da moraš za uspešno poslovanje plačati najprej vse račune, prispevke, da ti nekaj ostane za življenje.

Začel sem nagovor, nisem se pustil motiti. Dejal sem jima, da sem začutil, da sta žalostna, depresivna, življenje jima lahko reši produkt, preko katerega bosta očistila um, našla smisel v življenju. Ta produkt bi bil zadnja, drobna knjižica mojih pesmi Prosojnosti, a tega nisem omenil, prodajal sem jima transparentnost njune zakrite, blokirane želje. Pozabil sem povedati. da blagovni produkt, pisatelj Igor Bizjan, v Sloveniji po prepoznavnosti počasi dosega Coca colo in Mercedes. Osorno sta odgovorila, da ne bosta nič kupila. Tip, ki ni v življenju realiziral nobene ideje, samo pridno je študiral in diplomiral, je začel na podlagi pisnega intervjuja ocenjevati, ali sem kot pesnik sposoben preživeti na trgu. Vztrajno je hotel vedeti, koliko knjig sem sposoben prodati. Vztrajno sem mu odgovarjal, da je to odvisno od počutja, če sem ekspresiven, bi lahko uspešno prodajal pisane kamne, če sem otožen, ne prodam nič. Situacija je postajala vedno bolj absurdna, tip je postajal živčen, atipičnost nonšalance, predrznosti in arogance ga je vrgla iz tira.

Nazadnje sem mu zabrusil, na obrazu vam piše, da ste jezni, ker nisem pokazal dovolj spoštovanja, ponižnosti, lahko zanikate slabe občutke, a vaša govorica telesa, stisnjene ustnice, pot na čelu, pot v kotičkih ustnic, izdaja notranjo zmedo. Vrgli ste me na oceni poslovne sposobnosti, ker nisem spoštoval protokola, nisem kimal, razgalil sem absurdnost situacije, zavod nas je, nesrečnike na robu, poslal v slamoreznico trga, kjer za umetnike sploh ni niše za preživetje. Svoboda je svoboda tistih, ki mislijo drugače, če sistem ne bo kmalu razpadel, ga bomo ponižani in razžaljeni sami razfukali!!

  • Share/Bookmark
5.08.2012 11:19
En odgovor v “Zavod za zaposlovanje, ocena poslovne ideje”

  1.   predsednik5 pravi:

    odlično prikazana situacija.zavodi za zaposlovanje so pralnica denarja in nič več ter družinska podjetja,ki se delajo enako kot država niorca iz ljudi.zavod ukiniti in po nemškem modelu urediti zaposlovanje.tam uradnik če ne uredi vseh potrebnih informacij za posamezniuka leti. RESNICA BO ZMAGALA http://www.kzvd.si

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !