Svetujem vsem trpečim v duševni stiski preko društva Obzorje iz Pirana

Želim biti svetilničar

Svetilnik na Punti žalostno propada več kot desetletje. Razbit, zapuščen, brez vsebine je na milost in nemilost prepuščen uničujočemu zobu časa. Eliten, ezoteričen prostor, ki naj bi samotnim ladjam kazal pravo smer, dušam pa pot , kjer ne bodo osamele, se razbile na čereh usode. Dvig duha v Piranu nujno potrebuje novega upravnika, nekoga, ki prezira profitne razloge, da bi iz posvečenega prostora napravil novo kvaliteto. Pogled, poln upanja, ki neustrašno meri obzorje.
Občini sem podal pobudo, da bi postal koordinator prenove in bodočega dogajanja, tudi zaradi strahu in slabih izkušenj med opazovanjem ravnanja s kulturnimi spomeniki, trgom, mandračem v zadnjem času. Kultura, etika na prostoru naše domovine izgubljata pomen, zato potrebujemo svetilnik kot opomin, da se vsega ne da kupiti, da duhovne stvaritve ni mogoče enačiti z vsakdanjim pridobitništvom.
Oblasti ne verjamemo več, zato bo civilna družba vzpostavila institut neodvisnega varuha kulturne dediščine. Primer mandrač se ne sme več ponoviti.

  • Share/Bookmark
6.04.2012 17:05
En odgovor v “Želim biti svetilničar”

  1. Dajana  Dajana pravi:

    Kako pa lahko veselo razpada? Ja, super ideja! ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !