Svetujem vsem trpečim v duševni stiski preko društva Obzorje iz Pirana

POLITIKI LAŽEJO, KRIZA SE POGLABLJA!

Državo so nam ukradli politiki brez vesti in sramu, v navezavi z tajkuni in bančniki. Korito so požrli do konca, deželico spremenili v Butale.
Tragično je, da smo odvisni od zrcalne slike vsakokratne vladajoče elite, čeprav je to ogledalo nepošteno, skorumpirano…!
Fakultete je potrebno zasesti ker vzgajajo, pohlevne konzumente nepotrebnih vsebin, dobrin in redne gledalce Kmetije.
Tragično dejstvo je, da večina študentov brez vplivnih poznanstev konča na zavodu za zaposlovanje, po nekaj letih prekladanja, zgubijo samozavest in energijo za samostojnost. Sistem jih poriva v odvisnost, podrejeno vegetiranje. Hotel mama ni rešitev!
Janša, bi nas zaprl v kasarno, Virant v kozmetični salon, Janković preselil na Ciper. Bojkotirajmo lažne reševalce iz krize!
Svoboda ni strankarsko opredeljena.
Vstali smo v suženjstvu zakleti, zahteve so jasne, polne kapitalskih čeri…!
V čem so nestvarne, nemogoče naše želje, če zahtevamo ukradeno nazaj, dostojanstvo, svobodo odgovornosti, ne samo izbiro nakupovalnih središč.
»Star sem trideset let, diplomiran, brezposeln, stanujem v hotelu mama, nosim majico z podobo Cheja. Jezen sem, zelo sem jezen«
Oblastniki komaj čakajo, da uporniki postanejo nasilni. Nenasilje jim para živce, ne vedo točno, kje bi udarili…
Bog trpi zaradi izkoriščanja in krivic na zemlji, sprašuje nas, zakaj nič ne ukrenemo?
Ladja na kateri plujemo mali ljudje se potaplja, kapitane (finančni kapital, banke, borzo, politične hlapce) je potrebno zamenjati. Hitro, tonemo!
Revolucije je velik, sijoč plakat in razen tega utvara. Zlo v človeku (plenilski nagon) ne odneha.
Vsaka uspešna revolucija potrebuje karizmatičnega voditelja, da se ženske masovno zaljubljajo in uporu podarjajo bela, čista telesa.
Če ne izkusimo ljubezni nismo nič, prah na pročelju spomenika, ki ga je postavil nekdo drug, (revolucija nikomur potrebna)
Prevrednotimo stare, zarjavele vrednote, neusmiljen boj za oblast, izkoriščanje finančnega kapitala po človeku, plenjenje kot vrhovno vrednoto.
Navidezno novi obrazi v politiki, isto sranje, spet bodo delali za v interesu kapitala in bank.
Pričakovati, da bodo politiki v kampanji razumni in realni, da ne bodo lagali in obljubljali nemogoče, je čista naivnost, utopija!!!!
Volil bi pošteno stranko, ki bi povedala, materialno boste živeli veliko slabše, srečo iščite v odnosih in izobraževanju, dobrih služb itak ne bo..
Če hočeš obvarovati ovce, moraš ustreliti volka, odvzeti finančni kapital izkoriščevalcem, razlastiti lastnike bank, borz.
Brez nasilne revolucije in utopičnih sanjarij, bomo strli okove investicijskega kapitala, bede, izkoriščanja. Življenje ni lastnina enega procenta!
Kaj je narobe z mojimi očmi? Odprte imam, a slutim, da nas politiki spet hočejo naplahtati…
Potrebujemo močno, pravno državo, da bo obrzdala (tuji) investicijski kapital, ga usmerila v etične vode. Misija nemogoče?
Ljudje smo etično pokvarljiva roba Kadar imajo visoki državni uslužbenci občutek, da jih nihče ne bo sodno preganjal, bodo nepošteni in koruptivni.
Politiki ves čas pridigajo, da bi morali povečati etiko in moralo v deželici, nihče ne izpraša svoje vesti!
Ko politiki govorijo o morali in etiki, se jim nos enormno povečuje. Ste gledali Ostržka?
Ko je mali človek v stiski, kapital nič ne briga, le da je sam in daleč.
Sanje cele generacije o pravni, socialni, varni državi so se sesule v prah in pepel. Kačo neo liberalnega kapitalizma smo redili na prsih.
Zahtevamo nemogoče, v družbi profita in nasilja odpiramo dušo, srce, glas vesti ?
V zibelki demokracije zapirajo in pretepajo protestnike. Kapital se brani z nasiljem!
Naj bo že konec te politične kampanje, vseskozi nas obmetavajo z lažmi! Ura streznitve bo huda!
Ugled, moč, kopičenje predmetov, status v družbi – ves to so iluzije, nekje globoka tiči pogreznjena žalost, ki ne mine.

 • Share/Bookmark
23.11.2011 08:00
6 odgovorov v “POLITIKI LAŽEJO, KRIZA SE POGLABLJA!”

 1.   Stric Marč pravi:

  Kdo pa naj zaneti revolucijo? V arabskem svetu jo je elita, ki je bila odrinjena od državnih jasli in bi z ustoličenjem naslednikov to trajalo še trideset let. Kot v francoski revoluciji. Zanetila jo je buržuazija, ki je hotela izriniti plemstvo. Krvaveli so delavci in kmeti ter ostali praznih rok.

 2.   Leone pravi:

  Ne bo pomagalo drugo. It na cesto. In to zares iti ne le 50 ljudi kot je to običaj pri nas. In treba bo jih krivce, lopovske tajkunsko mafijske fašistične, polovit kot zajce in obesiti na obcestne veje! Kot že v zgodovini!

 3. juure  juure pravi:

  Glejte – zgodilo se bo naslednje:
  - kapitalisti so uničili bazo kupcev s svojim absurdnim pohlepom in stalno gospodarsko “rastjo” – kar je prav tako absurd
  - do da je njihov pohlep uničil bazo kupcev pa za njih ni pomembno ker so navadni kreteni – verniki klasičen ekonomije, ki mislijo, da je rast trga osnova ekonomije. Da trg uredi vse sam od sebe.
  - nikoli niso pomislili na situacijo, ko trga čisto enostavno ne bo več. Ko bodo izginili kupci, ne bo trga, ne bo ekonomije. Propadle bodo borze in z denarjem soi bodo kapitalisti lahko ogrevali stanovanja, saj za brisanje zadnjice denar ni v redu.

  Takrat se bo pojavil nov družbeni red – ker ne bo izhoda.
  A’ kakšen bo ta red na Planetu Zla, na planetu, kjer so vedno najbolje prišli skozi, kjer so apokalipse preživeli edino najbolj brezobzirni in krvoločni?

  Ne vem kakšen bo. Prav gotov pa NE BO DOBER, saj še nikoli niti eden od vseh preizkušenih družbenih redov ni bil dober.

  Na tem planetu ZLA je vedno bilo, je in bo tako, da bodo vladali ZLI.

  Torej?

 4.   fuga pravi:

  Ja, če mene vprašaš, bi bilo najbolj pametno bojkotirati volitve. Toliko sranja se je privzdignilo v tem predvolilnem boju, da sploh ni več razvidno, za kaj gre, razen za oblast. Potem pa še dvakrat tako in slabo bi samo crknilo, z državo vred. Podgane bi seveda pobegnile s potapljajoče ladje.

 5. juure  juure pravi:

  Jaz to že stalno pišem povsod: bojkotirajte volitve!
  jaz jih bom!

 6.   Igor Bizjan pravi:

  Šel bom na volitve, prečrtal vse stranke liste in napisal:Univerzalni, temeljni dohodek!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !