Svetujem vsem trpečim v duševni stiski preko društva Obzorje iz Pirana

O ALTERNATIVNI MEDICINI

Zakaj se skoraj polovica Slovencev odloča za obisk pri najrazličnejših zdraviteljih? Osnovni problem so prenapolnjene čakalnice in prenatrpan urnik zdravnikov, ki se nimajo časa ukvarjati z “jamranjem in tarnanjem” svojih pacientov, pa tudi doktrina uradne medicine človeka ne obravnava kot celostno, duševno, duhovno in fizično bitje. Na tem mestu se ne bi spuščal v kvaliteto storitev predstavnikov uradne medicine, ki so samo ljudje z dobrimi in slabimi lastnostmi, zato njihovega dela ne smemo idealizirati. Dejstvo je, da k njim večinoma pridejo ljudje, ki niso zboleli zaradi starosti, ampak zaradi nepravilnega življenjskega stila, ki je posledica nezdravih življenjskih navad in stresnega vsakdana. Vsi mediji nam v zadnjem času trobijo, da pojemo preveč mesa, premalo sadja in zelenjave, pred TV smo zaležani, odtujeni smo, ne znamo se pogovarjati, itd. Ko človek enkrat zboli, ima dve možnosti, ali nekaj spremeni v svojem življenjskem stilu, ali pa ga bo v doglednem času pobralo. Bolniki začnejo svoje vandranje od Poncija do Pilata, saj računajo, da jim bo nekdo izven njih samih prinesel zdravje. Na tej poti se zaustavijo tudi pri zdraviteljih. Trenutno je v Sloveniji več kot sto bolj ali manj uspešnih metod za čiščenje avre, masaž, glasbene in barvne terapije, zdravljenje z univerzalno božjo energijo, ki preko odprtega kanala zdravitelja prehaja v pacientovo avro (Finoslovni ovoj okoli telesa, ki kaže na stanje duha, duše in telesa, ter ” baje “nosi tudi zapise naših prejšnjih življenj) Skoraj vsi zdravitelji govorijo o zakonu setve in žetve, kar dobrega in slabega storimo drugim, se nam bo slej ko prej povrnilo v tem ali pa v prihodnjem življenju (Karma). Veliko se operira tudi z izrazom reinkarnacija, naše duše se bodo toliko časa utelešale, dokler, ne bodo dosegle stanja razsvetljenosti (stanje brez želja in potreb, ko nesmrtna duša zre v praznino samozavedanja). Večina teh izrazov izvira iz budizma in hinduizma, žalostno je, da ti reikistični mojstri šele na učiteljskem tečaju povedo, da gre za mahajama budizem (veliki voz), prej pa plačaš nekaj tisoč evrov. Ta avra posvečenosti in skrivnosti, je osnovni atribut alternativcev, ki zaradi boljšega zaslužka radi operirajo z nadnaravnostjo in posebnostjo, kar privablja od vsakdana otopele samotne iskalce življenjskega smisla.

Nekaj nasvetov za obiskovalce storitev komplementarne medicine:

1. Nihče, ki ni končal medicinske fakultete in ni pod Hipokratovo prisego ne sme dajati medicinskih diagnoz (npr. zastoj energije v spolni čakri je zdraviteljska diagnoza, ki ni primerljiva z nobeno medicinsko).
2. Zdravitelj vam ne SME odsvetovati obiska pri zdravniku, posebej, če ste nanj naročeni.
3. NE VERJEMITE ZDRAVITELJEM, KI NE DELAJO ZASTONJ. Zdravitelj, ki ima postavljen cenik, ni verodostojen, saj krši osnovne principe duhovnega samozdravljenja, on je le posrednik med vami in višjo silo. Dobri zdravitelji živijo od darov, ostali so šarlatani. To ne velja za metode, ki so na Zahodu že priznane (homeopatija, kiropraktika in akupunktura – obiskujte samo tiste z mednarodno priznano diplomo)
4. Metode komplementarne medicine, kot že izraz govori, morajo biti dopolnilne, ne pa glavne. V primeru resnih obolenj lahko tvegate življenje, če ne obiščete zdravnika.

Zdraviteljske metode so na prvi pogled uspešne predvsem zato, ker bolni ljudje ponavadi korigirajo negativen življenjski slog in ko pridejo do zdravitelja, se boljša skrb za zdravje že začne opažati. Osnovna metoda zdravilcev mora biti pozitivno mišljenje in vera v ozdravitev. Slovenci smo destruktivni in samomorilni predvsem zaradi negativistične vzgoje, ki namesto da bi poudarjala pozitivne lastnosti otrok, stalno otroke pitamo z negativnimi zapovedmi in prepovedmi (ne znaš, ne zmoreš, boš polil, raztrgal boš, zbolel boš, prehladil se boš, hudoben si, poglej kako je mama žalostna zaradi tebe). Samo strokovno podkovana oseba obvlada psihoterapevtske metode, s katerimi bo v vaši podzavesti odkrila negativne programa, ki vam preprečujejo osebnostni in duhovni razvoj. Zdravitelj, ki poskuša v vas prebuditi vero, moč in ljubezen, ki spi v vsakemu izmed nas, je na pravi poti. Včasih je dovolj že lepa beseda, dotik in pozornost, pa se odprejo samo zdraviteljski energijski centri imenovani čakre, ki se začenjajo vrteti v smer zdravja, ustvarjalnosti in volje do življenja. Vsak dobronameren medčloveški stik je lahko zdravilen, zakaj se potem ne znamo pozdraviti sami, s pomočjo svojih najbližjih? Lepa beseda, prijateljski objem, sproščen klepet ob kavici so najboljši zdravitelji. In spet smo pri stresu, odtujenosti, pridobitništvu, karierizmu, skratka pri sodobni, brezdušni, kapitalistični družbi, Vseskozi ponavljam, da bomo morali med vikendom hoditi na zdravilne, duhovne seanse in delavnice, da se bomo lahko spustili v ponedeljkovo poslovno dirko za denarjem in uspehom. Američani nimajo prijateljev, ne zaupajo več nikomur, zato že desetletja velik del prigaranega denarja puščajo pri psihoterapevtih, kot da življenje samo ne more ozdraveti. Upam, da jih ne bomo posnemali !!!

 • Share/Bookmark
10.10.2011 08:07
5 odgovorov v “O ALTERNATIVNI MEDICINI”

 1. nevenka  nevenka pravi:

  Jaz sem se obrnila k alternativcu, ko uradna medicina ni imela odgovora.
  No, ni ga imel niti alternativec.

 2. nevenka  nevenka pravi:

  Vsekakor je nujno najti komplementarno pomoč pri ljudeh, ki so formalno ustrezno izobraženi, če se človek že obrača na aletrnativo.
  Drugače pa ima razno mahanje z rokami zgolj placebo učinek.

  Je pa na splošno nekaj res: da ne znamo živeti. Nekatere življenjske prioritete ljudi nujno vodijo v bolezen. To spremeniti, dokler si še živ, je umetnost. Potem se itak ne da. Imeti prijatelje s katerimi se iskreno in kritično lahko pogovoriš, je zlata vredno – zaslepljenosti vodijo v dolgotrajne agonije. A ob spremembah se pravi prijatelji izkažejo, ko ti stojijo ob strani. Govoriti je namreč lahko.
  Tudi psihoterapevtom.
  Druga resnica pa je, da je človek sam sebi najboljši prijatelj. Vsaj moral bi biti. Sebi prisluhniti je najbolj pomembno. Če drugega ne, vsaj toliko, da pravočasno najdeš pomoč. Prepozno je tisto, kar je najbolj nevarno v življenju.

 3.   Stric Marč pravi:

  Sodobna medicina, ki temelji na racionalizmo, je le deloma prevzela vlogo plemenskega vrača. In ostanek so izkoristile razne alternativne ponudbe, kot tržne niše. Strinjam se z mnenjem Nevenke, čeprav so ljudje tudi v manj stresnih časih umirali še mlajši. Bi pa morala stroka posebno na članke v branih časopisih vseeno reagirati s strokovnimi pojasnili.
  Zadnjič sem bral o oregonskih topovih, ki preprečujejo točo.Če je bolj tega res, je potrebno ministra zapreti, ker ne reši na enostaven način problema toče. Ali pa povedati v istem članku, da meritve niso potrdile trditev avtorja. Podobno je z alkalno vodo, potem z uživanjem hipoklorove kisline (varikina), ki vse razkuži , prodaja eteričnih olj za vse tegobe, ker uravnavajo toploto v organih in v tem je bistvo bolezni(Planet zdravja) in še in še. Desetkrat ponovljena laž v časopisih postane resnica, ob kateri stroka molči.

 4. nevenka  nevenka pravi:

  Tako je to. Potem Jana objavlja intervjuje z nekimi kvazi coprniki, in ljudje kar mislijo, da je zadeva, ki je prišla v cajtnge že kar kredibilna. Reveže ožamejo za zadnje denarce, ko se znajdejo v stiski, in na koncu umrejo.
  Meje koristnosti določenega ravnanje bi bilo potrebno jasno določiti, še bolj natančno pa meje škodljivosti in tudi kaznjivosti šarlatanstva.
  Laž in prevara so grde reči, pa je vseeno ali jih izreka cerkev, vaški vrač ali pa mestna coprnica.
  Ljudje potrebujejo bolj kvalitetno življenje, več miru in sreče – točno to, kar si zaželimo ob rojstnih dnevih in srečnih novih letih – doživimo pa redko. Potrebujemo svež zrak, čisto vodo in zdravo prehrano, razgibano življenje in zadovoljstvo ob pošteno plačanem delu. Šele na koncu potrebujemo dobre zdravnike, ki bi na človeka gledali celostno in ne samo kot telo, pač pa tudi kot sedež uma, ki ravno tako potrebuje podporo, da se življenjska energija lahko usmerja tja, kamor je potrebno.
  Načeloma ni pri tem nič coprniškega in ne bi smelo biti nobene niše za nepreverjeno.

 5.   mali oglasi pravi:

  Poznam dosti alternativcev, ki za seanse ne računajo ampak delajo po principu daš kolikor lahko oziroma koliko želiš. Sam obiskujem zgolj enega in vedno pomaga :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !