Svetujem vsem trpečim v duševni stiski preko društva Obzorje iz Pirana

11. SEPTEMBER

Gledam film 11. september o različnih pogledih na tragedijo 11. septembra.
O posledicah terorističnega napada 11. septembra 2001 govorijo ljudje iz različnih delov sveta. Kmalu po tragediji je skupina režiserjev z vseh štirih strani sveta dobila nalogo, da prikažejo nastalo situacijo z različnih strani in različnih stališč. Prvi, iranski film, govori o otrocih v šoli, ki so mnenja, da je nebotičnike uničil Bog, ki ustvarja, a lahko tudi uničuje.
Otroci, afganistanski begunci v Iranu, gradijo zaklonišče pred atomsko eksplozijo, bojijo se ameriškega povračilnega ukrepa. Bog lahko uničuje, če se mu zljubi, mar ne?!! 11. september je usodno vplival na svobodo slehernika. V strahu pred teroristi se omejujejo pravice in svoboščine, vsak musliman postaja potencialni terorist, lahko ga šikanirajo in mučijo v Guantanamu, sramoti 21. stoletja, kakor nadaljuje naš Borat. Prosil je za sprejem pri ameriškem predsedniku, v zameno za sprejem dveh zapornikov … ženske v Srebrenici pa še naprej brezuspešno iščejo pravico, spodoben pokop najdražjih, kaznovanje krivcev.
Na zlovešči 11. september 1973 so v Čilu ubili Allendeja. Ken Loach nam govori o porušeni zemlji, o mučenju moških pred ženami, pse so naučili posiljevati ženske, priklapljali so elektriko na genitalije, ljudi metali iz helikopterjev. General Pinochet je nasprotnike brez sojenja strpal v dosmrtno ječo. Umrl je naravne smrti.
Nas božja luč vodi ali slepi?

  • Share/Bookmark
11.09.2011 07:23
En odgovor v “11. SEPTEMBER”

  1. Rado  Rado pravi:

    Zelo dobro.
    V srce segajočo, bi lahko rekel. A kaj ko v tem globalnem trušču, lepih besed nihče ne sliši. In če jih slučajno sliši v njih ne prepozna resnice. In če slučajno prepozna resnico je nemočen ukrepati . . .

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !